Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σορωνή

  • Λίγα Λόγια

Η Σορωνή είναι ένα από τα σημαντικότερα χωριά της βόρειας ακτής του δήμου Καμείρου. Πρόκειται για ένα χωριό που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο τις τουριστικές του υποδομές και από αγροτική περιοχή (φημίζεται για την ελαιοπαραγωγή του) εξελίσσετε σε τουριστικό θέρετρο. Η Σορωνή αποτελεί την έδρα του δήμου Καμείρου. Βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου. Πήρε το όνομά της από το δάσος των «Δρυών» που υπήρχε στην περιοχή. Σόρων σημαίνει δάσος δρυών και χώρος με βελανιδιές

Σ’ αυτό το βοηθούν τα αναρίθμητα φυσικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής (κατάφυτα δάση, πηγές, όμορφες παραλίες) αλλά και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία (αρχαία Κάμιρος, ιστορικά μοναστήρια). Η εκτεταμένη παραλία της Σορωνής προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Σε κοντινή απόσταση συναντάμε την μονή του Αγίου Σουλά, γνωστή για το πανηγύρι που διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ιούλιο, με αθλητικούς αγώνες, ιπποδρομίες και παραδοσιακό γλέντι.

Χάρτης

[mappress mapid="438" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Ουρουγουάη: Διδασκαλία ελληνικής γλώσσας από το Ίδρυμα Μ.Τσάκος

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και της διάδοσης στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού.