Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτικά Εύβοιας

  • Λίγα Λόγια

Τα Πολιτικά Ευβοίας απέχουν 25 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα. Είναι πνιγμένα στο πράσινο και δέχονται την ευεργετική αύρα του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια από τις καθαρότερες παραλίες μήκους 3.5 χιλιομέτρων περίπου. Οι ψαροταβέρνες του χωριού προμηθεύονται σε καθημερινή βάση φρέσκα ψάρια από τα ντόπια ψαροκάϊκα. Στην πλατεία του χωριού θα γευθεί ουζομεζέδες, σε παραδοσιακούς καφενέδες κάτω από την σκιά γέρικων πλατανιών.

Βόρεια των Πολιτικών, 1 περίπου χιλιόμετρο, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το μοναστήρι της Παναγίας Περιβλέπτου (13ος αιώνας), το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου μέσα στο πευκόδασος δεσπόζει το φαράγγι της περιοχή, αλλά και οι πηγές οι οποίες τροφοδοτούν το χωριό με φρέσκο νερό. Στο διπλανό λόφο είναι κτισμένο το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, όπου η θέα προς τα Πολιτικά αλλά και τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η ονομασία Πολιτικά δόθηκε από τους κατοίκους, που ήλθαν εδώ κατα τη διάρκεια της Βυζαντινής Περιόδου, όταν κτίστηκε η πόλη στη σημερινή της θέση. Οι κάτοικοι προερχόμενοι από τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης έδωσαν το όνομα της συνοικίας τους για ενθύμιο.

Χάρτης

[mappress mapid="133" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.