Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πηγάδια Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

  • Λίγα Λόγια
Το χωριό Πηγάδια ανήκει στο δήμο Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Οι κάτοικοι αριθμούν περί των 40 οικογενειών και απαρτίζονται απο Βλυζιανίτες, Ηπειρώτες κι Ευρυτάνες. Οι κυριότερες εργασίες αυτών είναι η γεωργία,η κτηνοτροφία και η χοιροτροφία. Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο του μεγαλύτερου δάσους βελανιδιών παγκοσμίως όπου φημίζεται για τη χλωρίδα και την πανίδα του. Στην κορυφή του χωριού βρίσκεται το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι κτίσμα του 1872 και λειτουργείται την 6η Δεκεμβρίου.

Σε εκείνο σημείο αναφέρεται το οτι ο Καραϊσκάκης είχε συμπλοκή με Τούρκους Η οποία είχε θετική έκβαση για τους Έλληνες. Η επίσημη ονομασία είναι“η Μάνινα Βλιζιανών”. Έδρα του δήμου είναι ο Αστακός και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας. Το χωριό μας “Μάνινα Βλιζιανών” έχει υψόμετρο 84 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,5357783938 και γεωγραφικό μήκος 21,1852240274.

Χάρτης

[mappress mapid="509" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Κάηκαν ολοσχερώς τα εμβληματικά Σφαγεία στον Ταύρο που στεγάζεται η «Σέρρα» (φωτό)

Στον χώρο αυτόν μεταξύ άλλων στεγαζόταν και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» με πρόεδρο τον ερευνητή-χοροδιδάσκαλο Νίκο Ζουρνατζίδη.