Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λιόπρασο Τρικάλων

  • Λίγα Λόγια

Το Λιόπρασο βρίσκεται στα Βόρεια του νομού Τρικάλων, στην ανατολική πλευρά της οροσειράς των Αντιχασίων. Έχοντας διανύσει μόλις 17χλμ από την πόλη των Τρικάλων και σε υψόμετρο 680μ φτάνει κανείς στο Λιόπρασο. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει σαν το «μπαλκόνι» των Τρικάλων. Από τη θέση «Κουρί» η θέα είναι εκπληκτική καθώς απλώνεται μπροστά μας ο απέραντος θεσσαλικός κάμπος, τα χωριά της Νότιας Πίνδου, οι βράχοι των Μετεώρων και η Κατάρα.

Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, κάποτε ήταν αυτές που ανάγκασαν τους περισσότερους κατοίκους να αφήσουν τον γενέθλιο τόπο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, με προορισμό τα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και το εξωτερικό. Φυσικό επακόλουθο, ήταν να ερημώσει το χωριό και οι μόνιμοι κάτοικοι στις μέρες μας να είναι λιγοστοί. Σήμερα μένουν μόνιμα γύρω στα εκατό άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται ως επί των πλείστων με την κτηνοτροφία. Η αγάπη όμως όλων για τον τόπο που γεννήθηκαν και η επιθυμία συνάντησης με τα προσφιλή πρόσωπα, τους ωθεί να επιστρέψουν στις ρίζες τους. ΄Ετσι το καλοκαίρι το χωριό ξαναζωντανεύει. Ιδιαίτερη νότα χαράς και ζωής δίνουν τα παιδιά που έρχονται μόλις κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Χάρτης

[mappress mapid="120" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.