Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Καμπιά

  • Λίγα Λόγια

Τα Καμπιά είναι χωριό της Βόρειας Χίου. Ανήκει στον Δήμο Καρδαμύλων. (48 χιλιόμετρα από την πόλη) είναι ένα μικρό χωριό στο βόρειο τμήμα της Χίου που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελληναίο, 500 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας έχοντας θέα ένα υπέροχο φαράγγι. Ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από κερασιές, καστανιές και ελαιόδεντρα. Κοντά στο χωριό υπάρχει μια όμορφη παραλία με καθαρά νερά. Αξίζει να επισκεφτείτε το Κάστρο των Καμπιών το οποίο αναφέρεται και ως το Κάστρο της Ωριάς. Αυτές οι μικρές περιοχές συνδέονται με τις αρχαίες παραδόσεις, μια από τις οποίες αναφέρεται στο ότι αυτές οι περιοχές προστατεύονταν πάντοτε από το θεό του Πελληναίου Δία.

Μέχρι και τη δεκαετία του 50 ήταν ένα ζωντανό χωριό, σήμερα έχουν μείνει 35 μόνιμοι κατοικοι οι οποίοι ασχολούνται με την γεωργία είτε είναι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας είχε 197 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001. Η μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική) έχει ως αποτέλεσμα την πληθυσμιακή συρρίκνωση του χωριού. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μεταναστεύσει σε ΗΠΑ, Αυστραλία και στην Αθήνα.

Χάρτης

[mappress mapid="390" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.