Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αρκάσα

  • Λίγα Λόγια

Σε απόσταση 16 χλμ. από την πόλη βρίσκεται το παραθαλάσσιο χωριό Αρκάσα. Είναι κτισμένο σε μια εύφορη περιοχή και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με την καταπράσινη φύση του, τις όμορφες παραλίες του αλλά και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία που διαθέτει.

Η Αρκάσα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό χωριά της Καρπάθου, στο Νομό Δωδεκανήσου. Μαζί με τον παραθαλάσσιο οικισμό Φοινίκι αποτελούν το δημοτικό διαμέρισμα Αρκάσας. Από το λιμανάκι του Φοινικιού συνδέεται η Κάρπαθος με την Κάσο με μικρά τουριστικά πλοία σχεδόν καθημερινά.

Στο λόφο Παλαιόκαστρο θα δείτε τα λείψανα της αρχαίας πόλης Αρκεσίας. Στην ίδια περιοχή σώζονται και τα λείψανα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Αναστασίας, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα. Χαρακτηριστικό της είναι τα έξοχα ψηφιδωτά της δάπεδα, τμήματα των οποίων θα δείτε στον υπαίθριο χώρο του ναού. Το ψηφιδωτό του δαπέδου έχει μεταφερθεί στο μουσείο της Ρόδου.

Κατά την παραμονή σας στην περιοχή επισκεφθείτε και τα μοναστήρια της Αγίας Σοφίας και της Υπαπαντής. Θα κολυμπήσετε στην παραλία του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αρκάσα θα συναντήσετε τον οικισμό Φοινίκι με το μικρό ψαρολίμανο και τις εκπληκτικές παραλίες Φωκιά, Άδεια, Ακρωτήρι και Προνί. Η Αρκάσα είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή στην οποία θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, λειτουργούν ταβέρνες και μπαράκια που ικανοποιούν όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

Χάρτης

[mappress mapid="53" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.