Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αγία Αικατερίνη Ηρακλείου

  • Λίγα Λόγια

Η συνοικία της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ηρακλείου και απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από την πλατεία Ελευθερίας. Το όνομά της το πήρε επίσημα το 1986, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προπολεμικά η ονομασία της περιοχής ήταν Χρυσοπηγή, ή Πατέλα, Νταμάρια και Καμπεροσαλή Μετόχι. Η σημερινή ονομασία οφείλεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο προάστιο που άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1965. Έως τότε φιλοξενούσε κυρίως μετόχια και τα εξοχικά της εποχής με αμπέλια, ελιές, στάβλους, καθώς και νταμάρια με πέτρες.

Η ανάπτυξη της περιοχής ήρθε άναρχα, με αυθαίρετα κτίσματα, όπως σχεδόν παντού γύρω από το Ηράκλειο. Ένα παραπάνω ίσως στην Αγία Αικατερίνη, όπου μέχρι το 1985 το πλάτος των χωματόδρομων μετά βίας ξεπερνούσε τα τρία μέτρα, σκόνη το καλοκαίρι και λάσπη το χειμώνα, λίγα σπίτια είχαν ρεύμα, αστική συγκοινωνία ούτε για αστείο, ακόμη και οι οδηγοί ταξί δεν ήθελαν να πάρουν κούρσα, λόγω της οικτρής κατάστασης των δρόμων.

Χάρτης

[mappress mapid="360" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.