Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Τριήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών Θράκης και γλέντι

24 Απριλίου, 2015 @ 18:00 - 22:00

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)
3

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας, έφτασε η ώρα για το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών! Ελάτε να μάθουμε δρώμενα και ενδυματολογικά στοιχεία της Θράκης από το Νομό Έβρου και να οδηγηθούμε στα χορευτικά μονοπάτια της περιοχής των Μεταξάδων, του Πεντάλοφου και της Νέας Βύσσας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης, Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής 15-23.

To πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής

Παρασκευή 24/04
18:00-22:00 Χοροί από τον Πεντάλοφο και αναπαράσταση των δρωμένων του γάμου.

Σάββατο 25/04
10:00-14:00 Χοροί από τους Μεταξάδες
17:00-20:00 Χοροί από τη Ν.Βύσσα καθώς και αναπαράσταση των Χριστουγεννιάτικων δρωμένων ‘’τεμπελέκια’’ από την περιοχή αυτή.

Κυριακή 26/04
12:00-15:00 Ανακεφαλαίωση όλων των χορών που διδάχθηκαν στο σεμινάριο καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών από τις ανωτέρω περιοχές

Εισηγητές Σεμιναρίου
– Μεταξάδες : Γκορόγιας Γιάννης ερχόμενος από την Ξάνθη
– Πεντάλοφος και Ν. Βύσσα : Φιλιππίδου Ελένη με καταγωγή από τη Ν. Βύσσα

Το Σάββατο 25/04 μετά το πέρας του σεμιναρίου και ώρα 21:00,θα διεξαχθεί γλέντι με παραδοσιακούς χορούς της Θράκης με τη συνοδεία ορχήστρας στο Κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης «Μιχάλης Μουρούτσος», Λεωφόρος Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Αρματωλών 65,

Μουσικοί
Σωτήρης Ιντζούδης :Γκάιντα
Δημήτρης Αρβανίτης :Λύρα Θράκης κ Τραγούδι
Χρήστος Δανάκης :Καβάλι
Γιάννης Ζευγίτης: Κρουστά

Τα ανωτέρω δρώμενα θα παρουσιαστούν από μόνιμους κατοίκους του Νομού Έβρου και η διδασκαλία των χορών θα γίνει με συνοδεία γκάιντας, ζωντανά. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μοιραστεί έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια θα σταλεί και η μαγνητοσκόπηση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 60 ευρώ, ( 50 ευρώ για τα μέλη των Ταξιδευτών Πολιτισμού) και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο τριήμερο σεμινάριο και στο γλέντι ( με φαγητό και κρασί). Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μόνο στο γλέντι για όσους το επιθυμούν με κόστος συμμετοχής στα 15 ευρώ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα είναι περιορισμένος. (Η κράτηση της θέσης θα γίνεται με προκαταβολή 20 ευρώ). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κ. Βασίλη Πενταλοφιώτη για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού για τους σκοπούς του σεμιναρίου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Απριλίου, 2015
Ώρα:
18:00 - 22:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Γραφεία Συλλόγου «Ταξιδευτές Πολιτισμού»
Εθνάρχου Μακαρίου 76
Δάφνη, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.