Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

“Το πανηγύρι χθες και σήμερα” 5ο Φεστιβάλ-Συνέδριο παραδοσιακής μουσικής της Δωδεκανήσου

3 Μαΐου, 2016 @ 10:00 - 5 Μαΐου, 2016 @ 23:55

“Το πανηγύρι χθες και σήμερα” 5ο Φεστιβάλ-Συνέδριο παραδοσιακής μουσικής της Δωδεκανήσου

Δελτίο τύπου
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου ΑΡΤΕΜΙΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εδώ και 10 χρόνια συνδιοργανώνουν (κάθε 2 χρόνια στο νησί της Λέρου) το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Δωδεκανήσου που σκοπό έχει την δραστηριοποίηση – έρευνα των νέων κυρίως μουσικών σε ότι αφορά την Δωδεκανησιακή μουσική παράδοση της οποίας ο πλούτος είναι αναγνωρισμένος από όλους όσους ασχολούνται-ενδιαφέρονται για το αντικείμενο.

Χορευτικές ομάδες, μουσικοί, ερευνητές και απλός κόσμος έχουν παρακολουθήσει κατα εκατοντάδες τις εργασίες του συνεδρίου τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο από τα Δωδεκάνησα αλλά και από την υπόλοιπη χώρα. Η φετινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Μαΐου 2016 και θα έχει θέμα «Το πανηγύρι χθες και σήμερα». Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή ερευνητές, μουσικοί και χορευτικές ομάδες από Όλυμπο Καρπάθου, Κάσο, Ρόδο, Σύμη, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς καθώς και την Άνδρο που θα εκπροσωπήσεις τις Κυκλάδες, την Καλαμάτα, την Δράμα που θα εκπροσωπήσουν την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ιταλία (Σικελία) που θα εκπροσωπήσει μια γείτονα με την Ελλάδα χώρα.

Επίσης η Μαρία Ανδρουλάκη θα εκπροσωπήσει τον τομέα λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ ο κεντρικό εισηγητής θα είναι ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου Μανόλης Μακρής. Εκ μέρους της Εκκλησίας θα εισηγηθεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπάλαιας Νικόδημος Φωκάς. Τιμώμενο πρόσωπο σε αυτό το φεστιβάλ θα είναι ο Κασιώτης λυράρης-παραδοσιακός τραγουδιστής Δημήτρης Περσελής. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τρίτη 3 Μαΐου 2016
Έναρξη Συνεδρίου ώρα 17.00μμ στο ξενοδοχείο Crithonis Paradise. Το ίδιο βράδυ στις 21.00μμ στο χωριό Πάτελο Λέρου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο πανηγύρι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων-μουσικών των νησιών.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016
Ξενοδοχείο Crithonis Paradise εισηγήσεις 10.00πμ-13.30μμ. Το ίδιο βράδυ στις 21.00μμ στο χωριό Πάτελο της Λέρου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πανηγύρι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων-μουσικών των νησιών.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016
Ξενοδοχείο Crithonis Paradise εισηγήσεις 10.00πμ-13.30μμ. Το ίδιο βράδυ στις 21.00μμ στο χωριό Πάτελο της Λέρου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο πανηγύρι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων-μουσικών των νησιών.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
3 Μαΐου, 2016 @ 10:00
Τέλος:
5 Μαΐου, 2016 @ 23:55
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Λέρος
Λέρος
Λέρος, Δωδεκάνησα 85401 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.