Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

“Το Χορευτικό Φαινόμενο στην Κύθνο” 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Σύλλογο Καλλιθέας Βοιωτίας «Σίδες»

28 Φεβρουαρίου, 2016 @ 11:00 - 18:00

Ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας “Σίδες” σας προσκαλεί στο 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών “Το Χορευτικό Φαινόμενο στην Κύθνο” με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής Βασίλη Καρφή και Μαρία Ζιάκα.

Ο Βασίλης Καρφής διδάσκει το μάθημα των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε διεθνή Συνέδρια, ενώ δημοσίευσε πολλές εργασίες και άρθρα σε περιοδικά. Το ερευνητικό του έργο συνεχίζεται με την καταγραφή και την δομικο-μορφολογική και τυπολογική ανάλυση των χορών καθώς και την εφαρμογή της παραπάνω μεθόδου στη διδακτική τους και τη χορολογική μελέτη του χορευτικού φαινομένου. Το βιβλίο του “Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός στην Εκπαίδευση” (2009), είναι απόρροια πολύχρονης επιτόπιας έρευνας.

Η Μαρία Ζιάκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα ειδικότητας στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς. Έχει στο ενεργητικό της πολλές επιστημονικές -ερευνητικές εργασίες με θέμα τη μουσική και τον χορό. Στο επιμορφωτικό της έργο υπήρξε εισηγήτρια μαζί με τον Βασίλη Καρφή σε επιμορφωτικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από το 1985 διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε πολιτιστικούς συλλόγους και έχει την ευθύνη της οργάνωσης χορευτικών παραστάσεων. Aποτέλεσε ενεργό μέλος της Ομάδας Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας και είχει την επιμέλεια και διδασκαλία της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού της Ομάδας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΦΕ στη Θήβα στην οδό Επαμεινώνδα 2.

Πρόγραμμα

10:30 : Eγγραφές
11:00 : Έναρξη σεμιναρίου
18:00 : Λήξη Σεμιναρίου

Πληροφορίες

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται είτε μέσω της σελίδα του συλλόγου στο facebook είτε στα τηλέφωνα :
Bασίλης Παπαγεωργίου : 6986821224
Γιώργος Φούντζουλας : 6974342150
Tιμή συμμετοχής 20€
*Για γκρούπ ισχύουν εκπτώσεις.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Φεβρουαρίου, 2016
Ώρα:
11:00 - 18:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

ΣΦΕ
Επαμεινώνδα 2
Θήβα, Βοιωτία Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.