Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Τη Θωμά’ς σα Σούρμενα – Παμποντιακόν Πανοΰρ 2016

4 Μαΐου, 2016 @ 08:00 - 23:00

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every day that begins at 08:00, repeating until 8 Μαΐου, 2016

Τη Θωμά'ς σα Σούρμενα - Παμποντιακόν Πανοΰρ 2016

Πρόσκληση από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων

94 ταφικό έθιμο στα Σούρμενα – Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Οι Πόντιοι της περιοχής των Σουρμένων Αττικής, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, την Κυριακή του Θωμά, διατηρούν και αναβιώνουν εδώ και 94 χρόνια το ταφικό έθιμο που έφεραν μαζί τους από τον Ιστορικό Πόντο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τετάρτη 4 Μαΐου: Διοργάνωση του Ποδοσφαιρικού Συναπαντήματος Προσφυγικών Ομάδων, με αγώνες παλαιμάχων που προέρχονται από τις ομάδες: ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ιωνικός Νίκαιας, Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας, Φωστήρας Αθηνών, Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων.

Πέμπτη 5 Μαΐου: Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, ποντιακή θεατρική παράσταση, με τίτλο «Η Μανασία κι Σύρκεται», από τη θεατρική ομάδα του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης.

Σάββατο 7 Μαΐου: Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουρμένων Ελληνικού, διοργάνωση Αιμοδοσίας Πολιτών, με το σύνθημα «δίνω αίμα, χαρίζω ζωή», που επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης των Ποντίων, 94 χρόνια μετά τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και 92 χρόνια μετά την ίδρυση του Συλλόγου τους.

Κυριακή 8 Μαΐου: Τέλεση του Ταφικού Εθίμου στο Κοιμητήριο Σουρμένων, ένα έθιμο που έφεραν από τον ιστορικό Πόντο οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής και το τηρούν με ευλάβεια αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας.

6, 7 και 8 Μαΐου: η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συλλέγουν τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης, στην πλατεία Σουρμένων, ποντιακοί σύλλογοι και σύλλογοι άλλων περιοχών από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά συγκροτήματά τους παρουσιάζουν ποντιακούς και άλλους παραδοσιακούς χορούς.

Πληροφορίες
Ένωση Ποντίων Σουρμένων: λεωφ. Ιασωνίδη και Χρυσάνθου Τραπεζούντος, Πλατεία Σουρμένων, Σούρμενα – Ελληνικό, τηλ.: 210 9644767 και 210 9618867.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Μαΐου, 2016
Ώρα:
08:00 - 23:00
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Σούρμενα
Σούρμενα
Ελληνικό, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.