Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Θρακιώτικοι χοροί στην πλατεία Καπνικαρέας

24 Δεκεμβρίου, 2015 @ 12:00 - 20:00

Θρακιώτικοι χοροί στην πλατεία Καπνικαρέας

Οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών σας προσκαλούμε να χορέψετε μαζί μας στην πλατεία Καπνικαρέας στις 24 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 12:00. Έχουμε την μεγάλη τιμή να ψάλλουμε κάλαντα από την Θράκη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Αφού λάβουμε τις ευλογίες του Μακαριοτάτου, οι Θρακιώτες Αθηνών θα μεταβούμε στον χώρο της πλατείας Καπνικαρέας όπου θα ακολουθήσει χορός, πάντα με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, για όλο τον κόσμο ώστε να δοθεί μια εορταστική νότα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Φέτος «στολίζουμε» την Αθήνα θρακιώτικα.

Φέτος «στολίζουμε» την Αθήνα θρακιώτικα και οι συμπατριώτες μας από το ακριτικό Ρήγιο θα έχουν την τιμητική τους. Λίγο πριν τις 12:00 θα ξεκινήσει ο Μπαμπούσιαρος με την πομπή του για την πλατεία Καπνικαρέα όπως προστάζει το έθιμο. Εκεί θα τον περιμένουν οι Αρβανίτισσες αρχόντισσες για να κεράσουν αυτόν και την πομπή του. Βέβαια, στη δική μας περίπτωση οι Αρβανίτισσες θα είναι τόσο φιλόξενες και αρχόντισσες που θα θεωρήσουν όλους τους παρευρισκόμενους της Ερμού, συμμετέχοντες στην πομπή του Μπαμπούσιαρου και θα τους κερνάνε όλους. Μετά θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο γλέντι και θα μετατρέψουμε για λίγο το κέντρο της Αθηνάς σε πλατειά του Ρηγίου. Στη συνέχεια (λόγω αλλαγής προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής), οι Θρακιώτες Αθηνών θα μεταβούμε να ψάλλουμε τα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο.

Σύλλογος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Δεκεμβρίου, 2015
Ώρα:
12:00 - 20:00
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Καπνικαρέας
Ερμού
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.