Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα συναντιώνται μουσικά με τον Μάριο Παπαδέα

24 Μαρτίου, 2015 @ 21:30 - 25 Μαρτίου, 2015 @ 01:00

Ύστερα από 12 χρόνια ξαναβρισκόμαστε παρέα. Συνεργαστήκαμε για 4-5 χρόνια παίζοντας μουσική τις Δευτέρες στην “Κληματαριά” της πλατείας Θεάτρου , στο θέατρο “Μεταξουργείο” του Λουκιανού Κελαηδόνη , στο Αστοιβή στο μεταξουργείο καθώς και σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Μαζί μας τότε ήταν και ο αείμνηστος Αλέκος Αραπάκης στο βιολί.

Μάριος Παπαδέας

Νίκος Σαραγούδας Ούτι
Γιασεμή Σαραγούδα Τραγούδι και κουταλάκια
Μανώλης Κόττορος Βιολί
Απόστολος Καρποντίνης Λαούτο- Κιθάρα
Μάριος Παπαδέας Σαντούρι – τραγούδι

Ο Νίκος Σαραγούδας αποτελεί σίγουρα μια ειδική περίπτωση στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Αρβανίτικης καταγωγής (γεννήθηκε το 1933 στα Σπάτα), ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας το νεοδημοτικό ρεπερτόριο της εποχής. Η πρώτη του επαφή με το ούτι έγινε στο καφενείο των μουσικών στα τέλη του ’60, μια εποχή που το όργανο αυτό είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Η περίφημη σμυρνέικη σχολή ήταν πλέον μια μακρινή ανάμνηση και το ρεπερτόριο της “καθ’ ημάς ανατολής” ζούσε μόνο στις μνήμες των παλαιοτέρων. Τότε ήταν που ο Σαραγούδας ερωτεύτηκε το ούτι. Αγόρασε ένα όργανο και ξεκίνησε ένα δρόμο μοναχικό, στο πείσμα των καιρών και της “μόδας”.

Οι δίσκοι του αυτοί, που κυκλοφόρησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένας προάγγελος της γενικότερης στροφής στον παραδοσιακό ήχο, που παρατηρήθηκε από τη δεκαετία του ’80 έως τις μέρες μας. Μια στροφή που ξεκίνησε νωρίτερα, με την “επανανακάλυψη” των ρεμπέτικων, και συνεχίστηκε με μουσικά σχήματα νέων κατά κανόνα μουσικών, που ανακάλυπταν ξανά τους ήχους αυτούς. Σε αυτό το μουσικό κλίμα, ο Σαραγούδας ήταν από τους πρώτους που έφεραν στην επιφάνεια ένα όργανο κι ένα ρεπερτόριο ξεχασμένο και -όχι σπάνια- συκοφαντημένο. Γνώρισε στο κοινό τις εκφραστικές δυνατότητες του οργάνου και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Η αειθαλής Γιασεμή Σαραγούδα με καταγωγή από παλιά μουσική οικογένεια της Σμύρνης, ερμηνεύει παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια – κάτι που κάνει από τα 16 της χρόνια – συνοδεία του συζύγου της, κορυφαίου ουτίστα Νίκου Σαραγούδα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24 Μαρτίου, 2015 @ 21:30
Τέλος:
25 Μαρτίου, 2015 @ 01:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Davadouri
Αγίου Ιωάννου 63
Αγία Παρασκευή, Αττική 15341 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.