Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Λύρες της στεριάς και της θάλασσας

20 Νοεμβρίου, 2015 @ 21:00 - 23:50

10€

Στον αρχαιοελληνικό κόσμο η λύρα θεωρήθηκε όργανο άξιο για χέρια θεών και ημίθεων. Έκτοτε, πάντοτε παρούσα στην πορεία της μουσικής ιστορίας των Ελλήνων, γράφει με το δοξάρι πάνω στις χορδές τις ιστορίες απόλυτης, κατά τόπους, μελωδικής έκφρασης. Με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη διοργάνωση εκδήλωσης με αντικείμενο την εμφάνιση της λύρας με δοξάρι στην ελληνική μουσική παράδοση και την ποικιλία των μορφών της.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μουσικούς σκοπούς και τραγούδια από οκτώ διαφορετικές περιοχές (Δράμα, Θράκη, Λήμνος, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πόντος, Καππαδοκία, Πόλη), το μουσικό ηχόχρωμα των οποίων διαμορφώθηκε από την παρουσία της τοπικής λύρας. Τα κομμάτια θα παρουσιαστούν από τα κατάλληλα, κάθε φορά, πλην του κυρίαρχου εγχόρδου, σύνολα οργάνων και φωνών και η εικόνα θα ολοκληρωθεί από τους χορευτές του Συλλόγου, ντυμένους με πιστά αντίγραφα αυθεντικών τοπικών ενδυμασιών κάθε περιοχής. Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 21.00μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τιμή εισιτηρίων: 10 € (Γενική είσοδος)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Νοεμβρίου, 2015
Ώρα:
21:00 - 23:50
Κόστος:
10€
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη 54646 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.