Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

“Χορεύοντας στους πρόποδες του Άθωνα” – 3ο Φεστιβάλ παιδικών – εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων

25 Ιουνίου, 2016 @ 19:30 - 23:00

“Χορεύοντας στους πρόποδες του Άθωνα” - 3ο Φεστιβάλ παιδικών - εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων

Πρόσκληση

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ιερισσό Χαλκιδικής, “Στους πρόποδες του Άθωνα” , το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 20.00. Η διοργάνωση ανήκει στον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ιερισσού “‘Καγκελευτός” και λαμβανει χώρα στη παραλία της Ιερισσου. Περίπου 20 σύλλογοι και 450 μικροί χορευτές από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας θα συμμετέχουν φέτος στη 3η συνεχόμενη φορά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ιερισσού Καγκελευτός ιδρύθηκε το 2013. Μια παρέα ατόμων με αγάπη και μεράκι για το χορό στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτήριζαν κάθε Ιερισσιώτη, ιδρύει το Σύλλογο και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση και διάδοση του παραδοσιακού χορού και γενικότερα των πολιτιστικών αξιών του τόπου. Στο σύλλογο δραστηροποιούνται 6 τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, 3 παιδικά, 2 εφηβικά και 1 τμήμα ενηλίκων. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμένων μελών φτάνει τα 210 άτομα. Στο σύλλογο έχουν προστεθεί και 3 τμήματα μοντέρνου χορού με 35 χορευτές να κερδίζουν συνεχώς διακρίσεις σε σημαντικές εκδηλώσεις.

***Σημαντική και πρωτόγνωρη για τη περιοχή διοργάνωση εκτός από το παιδικό φεστιβάλ, αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που γίνεται το Σεπτέμβριο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Ιουνίου, 2016
Ώρα:
19:30 - 23:00
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Παραλία Ιερισσού
Δήμου Αριστοτέλη και Βασιλέως Γεωργίου
Χαλκιδική, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.