Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

“Χορεύοντας χωρίς Σύνορα” – Η ελληνική παράδοση συναντά τους πρόσφυγες

17 Ιουνίου, 2016 @ 12:00 - 17:00

xoreuontas xoris sunora elliniki paradosi prosfiges metanastes

Πρόσκληση

Σε ελληνικά και συριακά το σποτ του «Χορεύοντας χωρίς Σύνορα» που επιμελήθηκαν οι σκηνοθέτες Μιχάλης Γιγιντής και Νικόλας Μακρής για την ομώνυμη δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» για τους πρόσφυγες και την υποστήριξη του έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι σε 6 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα, Σκόπελος).

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Πλέγματος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Αετόπουλος παραχώρησε ευγενικά το τραγούδι του «Μετανάστης», στο οποίο βασίζεται η μουσική επένδυση του σποτ. Το «Χορεύοντας χωρίς Σύνορα» συνδέει την ελληνική ιστορία των ξεριζωμών και της ξενιτιάς με τους σημερινούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, μέσα από την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.

Χορευτικά συγκροτήματα στις πόλεις θα ανοίξουν το χορό, ενώ σκοπός είναι ο κύκλος του χορού να μεγαλώσει από ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, Έλληνες, ξένους, γηγενείς και πρόσφυγες, σε έναν χορό χωρίς σύνορα που μεταδίδει το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστιάσης Σκοπέλου ενώ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα διοργανώνει την εκδήλωση “Χορεύοντας χωρίς Σύνορα”, για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα προβλήματα των προσφύγων. Έλληνες, ξένοι, μικροί και μεγάλοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα και Σκόπελο πιάνουμε την ίδια στιγμή τα χέρια για να φτιάξουμε έναν μεγάλο χορευτικό κύκλο, με τραγούδια της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων. Στην Αθήνα το χορό ξεκινά ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης “Ο Εύξεινος Πόντος”.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Ιουνίου, 2016
Ώρα:
12:00 - 17:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Καπνικαρέας
Ερμού
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.