Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Αττικά χορευτικά δρώμενα και Χοροπατήματα

14 Δεκεμβρίου, 2014 @ 10:30 - 14:00

10€
Η ανάπτυξη πολιτιστικών συλλόγων και η συστηματικότερη μελέτη της ελληνικής παράδοσης επανήλθε και αγαπήθηκε. Ηχοχρώματα, ντοπιολαλιές, φορεσιές, χοροί και έθιμα που ορισμένα από αυτά είχαν παραμείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στην μνήμη νοσταλγών της παλιάς εποχής.

Το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα» έχοντας ως σκοπό την «γνωριμία» με την ελληνική παράδοση έχει τη χαρά να έχει κοντά του τον Παναγιώτη Πέστροβα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ. για να γνωρίσουμε, να ανακαλύψουμε και να θυμηθούμε, με τις γνώσεις και το μεράκι που τον διακατέχει την τοπική παράδοση της τέως Επαρχίας Μεγαρίδας (Δυτική Αττική).

Αττικά χορευτικά δρώμενα και Χοροπατήματα

Ο Παναγιώτης Πέστροβας, είναι ερευνητής λαογραφίας και έχει ως κύριο σκοπό ζωής τον εντοπισμό, την συλλογή και την καταγραφή κάθε λαογραφικού θησαυρού της γενέτειράς του, της πόλης του Ασπρόπυργου της Δυτικής Αττικής και ευρύτερα της Αττικής υπηρετώντας αυτό τον σκοπό με σεβασμό και αγάπη μέσα από πολλά μετερίζια!

Υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου Ασπροπύργου, Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Ασπροπύργου, χοροδιδάσκαλος σε πολιτιστικούς συλλόγους στην Αττική και την Βοιωτία, ασχολείται επίσης με το τραγούδι και τη φωτογραφία, φωτογραφίζοντας την παλιά Αθήνα και ευρύτερα την Αττική.

Συλλέκτης, επιμελητής αφιερωμάτων, εισηγητής διαλέξεων και σεμιναρίων με θέμα πάντα την τοπική παράδοση της Αττικής, την οποία προβάλει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με τελευταία και σημαντικότερη «Πόσα έχει δει αυτός ο τόπος» στο τηλεοπτικό κανάλι του Δήμου Ασπροπύργου Attica tv.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει το υλικό του σεμιναρίου, μαγνητοσκοπημένη την εισήγηση και βεβαίωση παρακολούθησης! Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979118158 (Κώστας Πασσαδέλλης)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Δεκεμβρίου, 2014
Ώρα:
10:30 - 14:00
Κόστος:
10€
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι “Χοροπατήματα”
Ρέας 9 και Νυμφών
Γαλάτσι, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.