Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Αστικά Βέροιας & Ημαθιώτικα Πιερία στο 7ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Ηγέχορου

15 Νοεμβρίου, 2015 @ 11:00 - 15:30

20€

Αστικά Βέροιας & Ημαθιώτικα Πιερία στο 7ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Ηγέχορου

Ο Ηγέχορος Πειραιά Παλλήνης Καλλιθέας, πιστός στην παράδοση, προχωρά σε ένα ακόμα σεμινάριο. Καλεσμένοι μας η Ζωή Βεσυροπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας και ο Γιάννης Τσιαμήτρος, Ερευνητής Χοροδιδάσκαλος.

Στο πρώτο μέτρος του σεμιναρίου θα παρακολουθήσουμε χορούς και τραγούδια από την Βέροια (Αστικά) και Λαζαρίνες Ρουμλουκιου από την εισηγήτριά μας Ζωή Βεσυροπούλου. Στο δεύτερο μέρος θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ορεινά Ημαθιώτικα Πιέρια, όσον αφορά στο λαϊκό χορευτικό ρεπερτόριο και το γενικότερο πολιτιστικό πλαίσιο. Ειδικότερα θα διδαχθούν χοροί, τραγούδια και έθιμα στον κύκλο του χρόνου από τα Ημαθιώτικα Πιέρια.

Ώρα προσέλευσης: 10.30πμ (εγγραφές)
Έναρξη: 11.00πμ
Λήξη: 15.30μμ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Οι μουσικές και τα λαογραφικά στοιχεία με email. Υπεύθυνος σεμιναρίου ο Βασίλης Κατσομητρος. Για δηλώσεις συμμετοχών μόνο τηλεφωνικά στο 694 9291 908

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Νοεμβρίου, 2015
Ώρα:
11:00 - 15:30
Κόστος:
20€
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

1ο Λύκειο Πειραιά
Αφεντούλη 5
Πειραιάς, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.