Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Τον Πόντον ξανασκέφτομαι, γλυκαίνει η θύμησή μου

22 Μάρτιος, 2015 @ 11:0015:00

Η αγάπη μας κι ο σεβασμός μας για τον Ελληνισμό του Πόντου και την κουλτούρα του από το εργαστήρι μας φαίνεται τόσο από τη συχνότητα του ποντιακού ρεπερτορίου που επιλέγουμε στις παραστάσεις μας όσο και απ τη μόνιμη διδασκαλία Κεμετζέ. Πρωτίστως όμως εκδηλώνεται από το ίδιο μας το έμβλημα .. Ειδώλιο του 5ου αι. π.Χ. με χορευτές αγκαλιασμένους σε κλειστό κύκλο κατά το αρχαιότροπον και Ποντιακότροπον σύνηθες πρότυπο …

Ο Παυλίδης Κωνσταντίνος είναι χοροδιδάσκαλος σε τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Αργοναύται Κομνηνοί, (υπήρξε χοροδιδασκαλος στο Σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πατρών, Ένωση Ποντίων Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου «Η Ρωμανία» κ.ά.) γνωστός σε πολλούς μαθητές μας (από σειρά μαθημάτων που είχε πραγματοποιήσει στο εργαστήρι μας).

Θα μας παρουσιάσει γνωστούς και λιγότερο γνωστούς χορούς του Πόντου, φωτογραφικό υλικό καθώς και αυθεντικα κομμάτια φορεσιών από το προσωπικό του αρχείο! Τα χορευτικά μας βήματα θα συνοδέψει και η Ποντιακή ζωντανή ζυγιά. Το κόστος είναι 10€ (7€ για τα μέλη) και περιλαμβάνει κέρασμα, βεβαίωση παρακολούθησης, μουσικές σεμιναρίου καθώς και τη μαγνητοσκόπηση της συνάντησης !

Ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ
Ώρα έναρξης 11:30 π.μ.

Σύλλογος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Μάρτιος, 2015
Ώρα:
11:00 – 15:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι Χοροπατήματα

Ρέας 9 και Νυμφών

Γαλάτσι,

Ελλάδα

+ Χάρτης Google

Καταχώρηση εκδήλωσης


x

Δείτε Επίσης

Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του τσίμπαλου & σαντουριού Νίκος Καρατάσος “έφυγε” χθες σε ηλικία 86 ετών

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17:00μμ στον Άγιο Βασίλειο Περιστερίου.