Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Παλλήνη

  • Λίγα Λόγια

Η Παλλήνη είναι δημοτική ενότητα του Δήμου Παλλήνης, έδρας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, μαζί με το Γέρακα και την Ανθούσα.

Εκτείνεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αθηνών και ο πραγματικός πληθυσμός της είναι 16.679 κάτοικοι (2001). Η Παλλήνη αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς και έτσι ο πληθυσμός της για το 2006 υπολογίζεται περίπου στους 25.000 κατοίκους, δηλαδή 1.337 κάτοικοι ανά τ.χμ. Η πόλη απλώνεται σε έκταση 18.702 στρεμμάτων, ανάμεσα στους πρόποδες του Πεντελικού όρους και του Υμηττού, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα κομβικό πέρασμα από το Λεκανοπέδιο στα Μεσόγεια. Θέση της σύγχρονης πόλης αποτελεί το ιστορικό κέντρο του αρβανίτικου οικισμού «Χαρβάτι», λέξη άγνωστης ετυμολογίας. Κατά μία εκδοχή, οφείλει το όνομά του στον Κροάτη Πασά και μεγαλοτσιφλικά της περιοχής Χαρβάτ.

Χάρτης

[mappress mapid="294" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.