Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μανταμάδος Λέσβου

  • Λίγα Λόγια
Η περιοχή του Mανταμάδου βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού. Το χωριό Mανταμάδος είναι κεφαλοχώρι, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, γραφικά σοκάκια και καλντερίμια και εξαιρετικά αγροτικά, κτηνοτροφικά και κυρίως τυροκομικά προϊόντα. Δοκιμάστε το γιαούρτι, τα ονομαστά λαδοτύρια, τις φρέσκιες μυζήθρες και τα ντόπια κρέατά του. Εδώ θα βρείτε επίσης υπέροχα κεραμικά σε πολύ καλές τιμές και θα θαυμάσετε τους αγγειοπλάστες την ώρα που γυρίζουν τον τροχό μέσα στα περίφημα εργαστήρια.

Αλλά αυτό που κάνει γνωστό τον Μανταμάδο παγκοσμίως είναι το μοναστήρι του αρχαγγέλου Μιχαήλ με τη θρυλική ανάγλυφη εικόνα. Επισκεφθείτε και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, το μικρό ψαροχώρι, τη Σκάλα Κάπης ή Γενί Λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο με τα εργαστήρια κεραμικής και την ομώνυμη παραλία, τον γραφικό Παλιό και τα κτηνοτροφικά χωριά Στύψη, Κάπη, Πελόπη και Κλειώ. Στην περιοχή του Μανταμάδου θα βρείτε επίσης και αρκετές παραλίες ιδανικές για όλη την οικογένεια, όπως την Πεδή, τον Άγιο Στέφανο, το Παλιό, το Γενί Λιμάνι και τα Τσόνια, με όμορφα ταβερνάκια όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να πιει το ούζο του.

Χάρτης

[mappress mapid="506" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.