Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Καλυθιές

  • Λίγα Λόγια

Το χωριό Καλυθιές, βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του νησιού σε απόσταση 15 χλμ από την πόλη της Ρόδου.

Η παλιότερη γραπτή αναφορά για την περιοχή είναι το 1474 και το χωριό αναφέρεται με το όνομα Calathies ή Calaties, κατά μια εκδοχή από το φυτό κόλυθος ή κολυτέα που ευδοκιμεί στην περιοχή. Σήμερα στις Καλυθιές βρίσκεται το κτίριο του Δημαρχείου, λειτουργούν κέντρο υγείας, γραφείο των ΕΛΤΑ, πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, Δημοτικό Σχολείο 2 Νηπιαγωγεία, Γυμνάσιο, γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, ραδιοφωνικός σταθμός και το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο.

Το Φαληράκι βρίσκεται στην άλλοτε «Ζώνη της Αρχαίας Πόλης Ιαλυσού» και ο υφήμενος κόλπος ήταν στην αρχαιότητα προνομιούχος Ναυτικός Σταθμός. Το Φαληράκι σήμερα είναι μία από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές του νησιού, με την καλά οργανωμένη παραλία μήκους πέντε χλμ και με δυνατότητες φιλοξενίας- αναψυχής πάνω από 25.000 ατόμων. Στο Φαληράκι επίσης υπάρχουν εγκαταστάσεις ελλιμενισμού μικρών πλοίων και θαλάσσιων σπορ

Χάρτης

[mappress mapid="7" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.