Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σκάλα

  • Λίγα Λόγια

Η λακωνική κωμόπολη, χτισμένη σε εύφορη πεδινή έκταση, αποτελεί το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Φημίζεται για τα εσπεριδοειδή, το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τα άφθονα κηπευτικά της.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας συγκαταλέγονται το φαράγγι του Ευρώτα, με όμορφο ανάγλυφο, το δέλτα του Ευρώτα, υγρότοπος σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο ομώνυμο χωριό, και το Παλαιομονάστηρο (μονή Κλεισούρας), σπηλαιώδης ναός με αξιόλογες τοιχογραφίες και μνημείο ολοκαυτώματος, σε απόσταση 7 χλμ ΝΔ από το χωριό Βρονταμά.

Από γεωγραφικής απόψεως, η Σκάλα, έδρα του Δήμου Ευρώτα, βρίσκεται στην καρδιά της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, γεγονός που την καθιστά ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις στην ιστορική Σπάρτη, το γραφικό Γύθειο και την πανέμορφη Μονεμβασιά, καθώς και τις υπέροχες παραλίες του Λακωνικού κόλπου.

Χάρτης

[mappress mapid="425" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.