Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Από το Blog

Δερόπολη

Η Δρόπολη (αναφέρεται και ως Δερόπολη· αλβανική Dropull «Ντροπούλ») είναι περιοχή της Βορείου Ηπείρου, που από το 1913 έχει επιδικαστεί στην Αλβανία.

Περισσότερα »

Ταταύλα Κωνσταντινούπολης

Τα Ταταύλα (Kurtuluş), είναι μια ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης και βρίσκεται ΒΔ. του Πέραν κατοικούμενη από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1922 αποκλειστικά από Έλληνες, κάποιους Αρμένιους και λιγότερο Εβραίους.

Περισσότερα »

Μεγάλο Ζαλούφι

Το Μεγάλο Ζαλούφι βρίσκεται 35 χλμ. Νοτιοανατολικά της Αδριανουπόλεως και 15 χλμ από την Μακρά Γέφυρα (Ουζούν Κιοπριού).Διοικητικά υπάγονταν στο Βιλαέτι και Σαντζάκι Αδριανουπόλεως.Ε

Περισσότερα »

Αϊβαλί

Οι Κυδωνίες ή το Αϊβαλί (τουρκ. Ayvalık) είναι μια πόλη απέναντι από τη Λέσβο, στα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης ενώ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, το δεύτερο μετά τη Σμύρνη.

Περισσότερα »

Σηλυβρία

Η Σηλυβρία ή Σηλυμβρία (σημερινή πόλη: Silivri) ήταν αρχαία πόλη της Ανατολικής Θράκης επί της Προποντίδας, και έδρα της ιστορικής Μητροπόλεως Σηλυβρίας. Βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα »

Τένεδος

Η Τένεδος (στα τουρκικά Bozcaada) είναι νήσος του Αιγαίου που απέχει 52 μίλια από την είσοδο των στενών των Δαρδανελλίων, και μόλις 3 μίλια δυτικά από την ακτή της Τρωάδας που σήμερα ανήκει στην Τουρκία.

Περισσότερα »