Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Καλοχώρι

  • Λίγα Λόγια

Το Καλοχώρι είναι ένα χωριό του νομού Λάρισας με περίπου 700 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση 17χμ από τη Λάρισα σε βορειοανατολiκή κατεύθυνση. Ανήκει στο δήμο Νέσσωνος. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία ενώ παράλληλα σε ανάπτυξη βρίσκεται η κτηνοτροφία και το ζωεμπόριο. Απέχει περίπου 6χμ από την ΠΑΘΕ με την οποία συνδέεται στο κόμβο Συκουρείου. Γειτονικά χωριά είναι το Χειμάδι και ο Νέσσωνας. Στα όρια του χωριού υπάρχει κοίτη χειμάρρου, ο οποίος καταλήγει στη γειτονική λίμνη που όμως διαθέτει νερό μόνο μερικούς μήνες το χρόνο.

Οι κάτοικοι του χωριού, όπως και των γειτονικών, Νέσσων και Χειμάδι, είναι Βλάχοι σε μεγάλο ποσοστό με καταγωγή από το Περιβόλι Γρεβενών. Το γεγονός αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική ταυτότητά τους. Η ηπειρώτικη μουσική είναι από τα βασικά ακούσματα ενώ αντίστοιχα είναι και τα ήθη και έθιμα. Σημαντική εκδήλωση επίσης αποτελεί το καρναβάλι που διοργανώνεται κάθε Καθαρή Δευτέρα. Προστάτης του χωριού είναι ο Άγιος Ιωάννης.

Χάρτης

[mappress mapid="417" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.