Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Δημητρίτσι

  • Λίγα Λόγια

Το Δημητρίτσι είναι χωριό της επαρχίας Βισαλτίας, 22 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός του χωριού ανέρχεται στους 1461 κατοίκους. Κύριες ασχολίες των κατοίκων αποτελούν η γεωργία και η κτηνοτροφία, με κύριες καλλιέργειες αραβόσιτου, ζαχαρότευτλων, του βαμβακιού, των ελιών, αμυγδάλων, καπνού και αμπελιών.

Η προφορική παράδοση αναφέρει ότι το χωριό οφείλει την ονομασία του στον επιφανή στρατηγό Δημητρίτσα, ο οποίος σκοτώθηκε μαχόμε­νος γενναία στην ιστορική μάχη των βυζαντινών στρα­τευμάτων κατά των Νορ­μανδών (7 Νοεμβρίου 1185).

Οι πρόσφυγες προέρχονται από τις περιοχές της Σμύρνης και τα Κουβούκλια της Προύσας της Μικράς Ασίας σε ποσοστό περίπου 10% και εγκαταστάθηκαν εδώ μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγες ίδρυσαν ένα δικό τους συνοικισμό στην ανατολική πλευρά του χωριού, όπου δεν υπήρχε κανένας ντόπιος. Την ίδια εποχή ήρθαν και μερικές οικογένειες Θρακιωτών.

Χάρτης

[mappress mapid="186" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.