Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αρχαίες Κλεωνές

  • Λίγα Λόγια

Οι Αρχαίες Κλεωνές είναι οικισμός που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κορίνθου, στις παρυφές του όρους Φωκά (Απέσα), σε υψόμετρο 290 περίπου μέτρων.

O oικισμός είναι εγκαταστημένος, στον Αυτοκινητόδρομο A7 Ανατολική Οδός Πελοποννήσου Κόρινθος – Τρίπολη, με την πρόσβαση στην πρωτεύουσα να είναι εύκολη για τους κατοίκους, είτε μέσω της σύγχρονης εθνικής οδού (στον κόμβο Αρχαίων Κλεωνών που απέχει μόλις 14 χλμ. από την Κόρινθο), είτε μέσο του προαστιακού σιδηροδρόμου σε συνδυασμό με το ΚΤΕΛ.

Ο Πλησιέστερος σταθμός τρένου στον οικισμό είναι ο Σταθμός Αγίου Βασιλειου σε απόσταση 2.7 χιλιομετρων, που εκτελεί την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο. Oι κάτοικοι που διαμένουν στη Δυτική θέση του οικισμού «Κολωνάκι» εξυπηρετούνται από τον Σταθμό τρένου (της ίδιας γραμμής) Δερβενακίων-Νεμέας.

Σήμερα, ο oικισμός ανήκει στο Δήμο Νεμέας, έχει 1092 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αμπελοκαλλιέργεια. Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Νεμέα. Είναι ο δεύτερος κατά σειρά μεγέθους οικισμός μετά την Νεμέα. Οι Κλεωνές αναφέρονται στον Όμηρο.

Χάρτης

[mappress mapid="39" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.