Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ανθούπολη Αχαΐας

  • Λίγα Λόγια

Η Ανθούπολη είναι προάστιο της Πάτρας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης ανάμεσα στο Ζαβλάνι και στα Συχαινά. Εκτείνεται πέρα από την περιοχή του νέου αρχαιολογικού μουσείου απομακρυνόμενοι από τη θάλασσα και αποτελείται κυρίως από νεόδμητες πολυκατοικίες.

Η περιοχή αυτή αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικιστικά συνοικία. Χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο Σχολικό Συγκρότημα της Ανθούπολης, όπου συστεγάζονται αρκετά σχολεία, ενώ τα όρια της περιοχής είναι τα Συχαινά προς το ύψωμα και οι Αμπελόκηποι προς την οδό Πανεπιστημίου.

Η περιοχή ήταν γνωστή σαν Καβουκάκι. Κατά μία εκδοχή το όνομα οφείλεται σε κάποια οικογένεια Καβουκάκη όπου είχε ιδιοκτησία στην περιοχή κι έμεινε το όνομα της σαν τοπονύμιο. Άλλη εκδοχή για την ονομασία είναι ότι προέρχεται από το Τουρκικό καβούκι που είναι κάλυμμα της κεφαλής των γενίτσαρων. Στην συνοικία είχε ιδιοκτησίες και η οικογένεια Στριφτούλια όπου έμεινε και το τοπωνύμιο «Στριφτουλέικα».

Χάρτης

[mappress mapid="443" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.