Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αμοργός

  • Λίγα Λόγια

Η Αμοργός, βρίσκεται μεταξύ των νησιών Νάξου και Αστυπαλαίας και στη νοητή ευθεία που ενώνει τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα. Το σχήμα της είναι ιδιαίτερα επίμηκες με μήκος περίπου 32 χλμ. Το στενότερο πέρασμά της έχει πλάτος 3 χλμ., το δε πλατύτερο γύρω στα 12 χλμ. περίπου, ενώ το σύνολο των ακτογραμμών της είναι 112 χλμ. Έχει έκταση 121 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι το 7ο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, και το 25ο της Ελλάδας.

Η Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, με το μακρόστενο σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές μικρές Κυκλάδες. Περήφανη, στέκει στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου Πελάγους αποτελώντας το σταυροδρόμι όπου ο Βοριάς συναντά το Νότο. Είναι η «έξοδος» των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς τα Μικρασιατικά παράλια. Η Αμοργός, το νησί με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, το νησί του απέραντου γαλάζιου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη.

Χάρτης

[mappress mapid="128" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.