Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η παράδοση του Πηλίου μέσα από τον χορό και το τραγούδι

Τοποθεσία: Πήλιο Νομός: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Πηλιορείτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Tα συγκεκρίμενα βίντεο είναι απο την εκδήλωση που έγινε στον Κισσό Πηλίου το καλοκαίρι του 2015. Αφιέρωμα στην πηλιορείτικη παράδοση! Στα έθιμα, στην ξενητιά, στην καθημερινή ζωή των Πηλιορειτών και στα πανηγύρια!

Παίζουν οι:
  • Νίκος Κερασιώτης: κλαρίνο
  • Μαρίνα Μπαρούτα: τραγούδι
  • Κωνσταντίνος Μούτος: λαούτο
  • Αναστασία Λύτρα: κρουστά
Χορεύουν:
  • Αθλητικός Όμιλος Κισσού «ο Ρήγας Φεραίος»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς Δράκειας ο Άγιος Γεώργιος

Τα τραγούδια “Μάνα μου τα λουλούδια μου” και “Αυγερινός” ακούγονται στον γάμο ενώ η “Πηλιορείτισα” είναι τραγούδι που ακούγεται στα πανηγύρια και τα γλέντια! Τέλος, ο “Μπάλος Παπαγεωργιου” είναι σκοπός που ξεκινάνε πανηγύρια στο Πήλιο!

Κωνσταντίνος Μούτος

Κωνσταντίνος Μούτος

Είμαι ο Κώστας Μούτος, Γυμναστής - Καθηγητής Φυσικής αγωγής και μουσικός με κύρια ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Είμαι πτυχιούχος σολίστ λαϊκού οργάνου (τρίχορδο μπουζούκι) ενώ παράλληλα έχω γνώσεις σε παραδοσιακά όργανα όπως λαούτο στεριανό, τζουρά και μπαγλαμά. Έχω συμμετοχή σε πολλά Πανελλήνια Συνέδρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορού, σεμιναρίων λαογραφίας και παραδοσιακών χορών.

Αυτή τη στιγμή είμαι χοροδιδάσκαλος στα τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγριάς Μαγνησίας και μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Χορού, καθώς και μέλος του Διεθνές Συμβουλίου Χορού της Unesco (CID). Παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: moutos.gr

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

“Ήρθεν ο Μάης” _ “Λυγαριά” (Τρεχαντηράκι) (Σέριφος)

Από το αρχείο της ΕΡΤ και τον Σταύρο Σπηλιάκο