Πολιτιστικός Σύλλογος Λαβδανιωτών «Η ΛΑΒΔΑ»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λαβδανιωτών ιδρύθηκε το 1979 από Λαβδανιώτες κυρίως της Θεσσαλονίκης και η αρχική επωνυμία του συλλόγου ήταν Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λαβδανιωτών με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Λάβδας Νομός: ΓΡΕΒΕΝΩΝ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λαβδανιωτών ιδρύθηκε το 1979 από Λαβδανιώτες κυρίως της Θεσσαλονίκης και η αρχική επωνυμία του συλλόγου ήταν Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λαβδανιωτών με έδρα την Θεσσαλονίκη. Αργότερα ο σύλλογος άλλαξε επωνυμία και ονομάστηκε Πολιτιστικός Σύλλογος Λαβδανιωτών «Η ΛΑΒΔΑ» με έδρα πλέον το Ομώνυμο χωριό ΛΑΒΔΑΣ Γρεβενών.

Ο Λάβδας Γρεβενών βρίσκεται 35 χλμ νοτιοδυτικά των Γρεβενών και σε υψόμετρο 1100μ. και στις ανατολικές πλαγιές της Πίνδου, περιτριγυρισμένος από ψηλές βουνοκορφές. Οι κάτοικοι του τον χειμώνα είναι ελάχιστοι, αλλά το καλοκαίρι σφύζει από ζωή, ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε με σκοπό να φέρει τους απανταχού λαβδανιώτες κοντά στην γενέτειρα τους και να διατηρήσει και να προβάλλει τα έθιμα του χωριού .Εκπληρώνοντας τους σκοπούς του κάθε χρόνο πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες καλύπτουν χρονικά όλο το έτος.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Από το Grammy στο .. ηπειρώτικο κλαρίνο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική! Συνέντευξη με τον Αμερικάνο παραγωγό Christopher King

Συνέντευξη με τον Christopher King, βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό, μηχανικό ήχου και συγγραφέα.