Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου

Το χορευτικό τμήμα του Δήμου Αναβύσσου ιδρύθηκε το 1993.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

    Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

     

    Το email σας (απαραίτητο)

     

    Θέμα

     

    Το μήνυμά σας

     

     

     

    Πληροφορίες Συλλόγου

    131 μέληΤοποθεσία: Ανάβυσσος Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

    Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

    Οι πρώτες του συμμετοχές ήταν σε εκδηλώσεις του Δήμου μας, όπως ‘’τα Προσφυγικά’’, το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ, στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και εκτός του Δήμου μας όπως οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στη Ν. Σμύρνη. Τον Νοέμβριο του 2004, το τμήμα εντάσσεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αναβύσσου και κάνει ένα νέο πιο δυναμικό ξεκίνημα με έναν καταξιωμένο στον χώρο χοροδιδάσκαλο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να συσπειρώσει τις χορευτικές ομάδες του.

    Ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός Αναβύσσου (Κτήμα Νιάσουτζικ). Αποκορύφωμα όλων αυτών η μεγαλειώδης εκδήλωση- αφιέρωμα στη Θράκη και στους πρόσφυγες της Αν. Ρωμυλίας, τον Ιούλιο του 2006, με προσκεκλημένους δυο καταξιωμένους καλλιτέχνες που ύμνησαν με τη φωνή τους την περιοχή και την καταγωγή τους, τον Χρόνη Αηδονίδη και τον Βαγγέλη Δημούδη.

    Τον Μάρτιο του 2009, λαμβάνει μέρος στη 3η Διοργάνωση “Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός”, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αφιέρωμα στους χορούς της Μ. Ασίας και με μια σύντομη αναφορά στους πρόσφυγες της Μ. Ασίας και της Καππαδοκίας που κατοίκησαν στην πόλη μας το 1924. Επίσης, στην εκδήλωση “εάλω ή ουκ εάλω η πόλις” με κεντρική ομιλίτρια την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, στο Plaza Rezort με χορούς Μ. Ασίας.

    Τον Ιούνιο του 2010 η χορευτική αυτή ομάδα και εν όψει “Καλλικράτη” αλλάζει νομική μορφή και εντάσσεται στον Χορευτικό – Λαογραφικό Όμιλο Αναβύσσου, έναν νεοσύστατο σύλλογο, ο οποίος διοικείται από επταμελές Διοικητικό συμβούλιο. Ο σύλλογος έχει 131 ενεργά μέλη και πλούσια δράση. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

    1. Λειτουργεί το τμήμα παραδοσιακών χορών με 140 ενήλικες χορευτές και 70 παιδιά.
    2. Το τμήμα παραδοσιακού κεντήματος με 25 μέλη.
    3. Το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού με 40 μέλη.
    4. Ο σύλλογος διοργανώνει εκπαιδευτικά παιδικά προγράμματα λαογραφικού χαρακτήρα δωρεάν για τους μικρούς μας φίλους (π.χ κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού)
    5. Διοργανώνει ειδικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών.
    6. Οργανώνει ενημερωτικές ημερίδες ιστορικού και λαογραφικού χαρακτήρα.
    7. Εκδρομές επιμορφωτικού και λαογραφικού περιεχομένου με παράλληλη συμμετοχή του χορευτικού σε διάφορα Φεστιβάλ.
    8. Διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο “ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ”.
    9. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του, το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου με εκθέματα από τους κατοίκους της Αναβύσσου και το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

    Νέα/Εκδηλώσεις

    • Νέα Συλλόγων

    Σχόλια Χρηστών

    x

    Δείτε Επίσης

    Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

    Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.