Το Μέγαρο Μουσικής «υποκλίθηκε» στην Αρχαία Νικόπολη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σπουδαία ιστορία της Αρχαίας Νικόπολης , τα μνημεία της και το ανασκαφικό έργο που πραγματοποιήθηκε σε αυτή τα τελευταία 15 χρόνια μαζί με την παρουσίαση του σχεδιασμού των όσων προγραμματίζονται να γίνουν στο μέλλον αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα της διάλεξης που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής ο διακεκριμένος αρχαιολόγος, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη Κωσταντίνος Ζάχος.

 

Την διάλεξη προλόγισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος ο οποίος επεσήμανε για μια ακόμη φορά το σημαντικό έργο που συντελείται στην Ηπειρο για την ανάδειξη των αρχαιολογικών της χώρων και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην προσπάθεια αυτή ο Κωσταντίνος Ζάχος.

 

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και τον Δήμο της Πρέβεζας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Βασίλης Κουτρούμπας και οι Δημοτικές Σύμβουλοι Στέλλα Βαρτελάτου και Χριστίνα Λαζάρου δηλώνοντας με την παρουσία τους την αναγνώριση της προσφοράς τους κ.Ζάχου στην Ηπειρο και την Πρέβεζα ειδικότερα.

 

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που με την κινητοποίηση της Ηπειρωτικής αποδημίας των Αθηνών γέμισε το Μέγαρο Μουσικής εκπροσώπησαν, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Οικονόμου, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης, και τα μέλη Διονύσης Τσούτσης, Ηλέκτρα Κίκη, Σταματία Δάλλα και Θανάσης Μπάλλας. Παρευρέθηκαν επίσης πρόεδροι και μέλη ηπειρώτικων αδελφοτήτων και συλλόγων.

 

Ο Κωσταντίνος Ζάχος καθήλωσε το κοινό με την παρουσίασή του ενώ καταλήγοντας, αποτύπωσε το μεγάλο του όραμα που είναι η δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου το οποίο θα μετατρέψει τη Νικόπολη στην μεγαλύτερη επισκέψιμη αρχαία πόλη στην Ελλάδα.

 

Η Αρχαία Νικόπολη στο Μέγαρο Μουσικής 2

 

Η Αρχαία Νικόπολη στο Μέγαρο Μουσικής 3

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.