Το Εργαστήρι Πολυφωνίας παρουσιάζεται και κόβει την πίτα του

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Εργαστήρι Πολυφωνίας λειτουργεί από το 1999 με τη διοργάνωση σεμιναρίων στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων ΦΟΙΒΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΣ.

 

Από τότε συνταξιδεύει και με το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, πραγματοποιώντας επιτόπιες καταγραφές και σεμινάρια στην παραμεθόρια και την υπερόρια Ήπειρο καθώς και σε Μακεδονία, Κέρκυρα, Κάτω Ιταλία.

 

Το Εργαστήρι Πολυφωνίας ανταμώνει, δεκαέξι χρόνια τώρα, στις Πέμπτες της Πολυφωνίας στο πανέμορφο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα. Εκεί μας περιμένει την ΠΕΜΠΤΗ 23 Ιανουαρίου, στις 19.30μμ, σε μια εκδήλωση- παρουσίαση της φετινής του λειτουργίας.

 

Οι μαθητές των δύο επιπέδων των σεμιναρίων παρουσιάζουν τους καρπούς της μαθητείας τους, ερμηνεύοντας πολυφωνικά τραγούδια. Ανάμεσά τους, τραγούδια που για πρώτη φορά διδάχθηκαν στο Εργαστήρι όλα αυτά τα χρόνια – τα περισσότερα, καρποί των επιτόπιων καταγραφών του Πολυφωνικού Καραβανιού.

 

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου θα ταξιδέψουμε με τα τραγούδια στο Πωγώνι, το Άνω Πωγώνι, τη Φοινίκη, τον Κάτω Γαρούνα της Κέρκυρας, τη Μουργκάνα, το Μέτσοβο, το Κεφαλοχώρι, τη Δερόπολη, τη Χειμάρρα. Θα ταξιδέψουμε και με εικόνες, όμως, στο Χειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι 2014. Θα προβληθούν αποσπάσματα από τις επιτόπιες καταγραφές και από το ίδιο το ταξίδι του Χειμερινού Καραβανιού που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως και τις 8 Ιανουαρίου σε Ήπειρο, Βόρειο Ήπειρο και Θεσσαλία.

 

Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου και του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης θα παρουσιάσει κι ένα λιτό, συλλογικό απολογισμό του Χειμερινού Πολυφωνικού Καραβανιού και, με τη βοήθεια των συνταξιδιωτισσών του Αδαμαντίας και Αλίκης, τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων του Καραβανιού. Θα ταξιδέψουμε και με 2 ή 3 πράγματα που μάθαμε για το Πολυφωνικό Τραγούδι στο μεγάλο ταξίδι των φωνών και που θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

 

Η εκδήλωση είναι και γιορτή για εμάς, όπως κάθε πολυφωνική σύναξη. Θα κόψουμε, μάλιστα, την Πίτα του Εργαστηρίου Πολυφωνίας για το 2014! με πολυφωνικό δώρο για όποιον ή όποια βρει το φλουρί…

 

Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη! Θα ξεκινήσουμε στις 7 και μισή και στις 9 και κάτι θα τελειώσουμε. Καλό είναι να προσέλθετε νωρίς γιατί η χωρητικότητα δεν είναι τόσο μεγάλη.

 

Πληροφορίες

ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ 1-3, Αέρηδες, Πλάκα

210 3250 198

 

άπειρος ενέργειες πολιτισμού πολυφωνικό εργαστήρι

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.