Το Αριστοτέλειο τιμά τον Παντελή Βούλγαρη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θέλοντας να τιμήσει τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη για την προσφορά του στις τέχνες και τα γράμματα αποφάσισε να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Την προσφώνηση θα κάνει ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει προβολή αποσπασμάτων των ταινιών του κ. Βούλγαρη και η αντιφώνηση του σκηνοθέτη με θέμα «Χρωστάω πολλά στους ποιητές». Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του «Μεγάλος ερωτικός».

Ο Παντελής Βούλγαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940, σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Μεταξύ αυτών οι «Μεγάλος Ερωτικός» (1973), «Πέτρινα Χρόνια» (1985), «Η φανέλα με το εννιά» (1988), «Όλα είναι Δρόμος» (1998), «Νύφες» (2004).

 

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Η μάνα στην ελληνική παράδοση – Οι στίχοι για την αγάπη προς το παιδί της

Αφιέρωμα στην μάνα όπως εκφράζεται μέσα από την λαϊκή μας παράδοση