Θεσσαλονίκη – Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο & την Επέτειο της Απελευθέρωσής της & του «Όχι»

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  • Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
Με την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, θα αρχίσουν οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσής της, του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.30μμ θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας, στην οποία θα μιλήσουν ο πρύτανης Περικλής Μήτκας και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος. Ύστερα από την Προσφώνηση του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, με θέμα: 1912: Η κορύφωση της 25ετούς «χαρτογραφικής συγκρότησης» της Ελλάδας. Σημαινόμενα, συμφραζόμενα και αντανακλάσεις.

Η Τελετή θα αρχίσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη. Το Μουσικό Μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει το έργο του Βασίλη Τενίδη, με τίτλο: «Εισαγωγή 1940, βασισμένη σε μελωδίες που τραγουδήθηκαν στην περίοδο του Αλβανικού Έπους» και τον Ύμνο του Α.Π.Θ. του Μενέλαου Παλλάντιου. Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ. και η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.

  • Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

  • Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014
Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του η παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις.

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.