Τα Παραδοσιακά παιχνίδια ταξίδεψαν και εντυπωσίασαν την Τήνο (Φωτογραφίες)

Τοποθεσία: Τήνος Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Κυκλαδίτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τα Παραδοσιακά Παιχνίδια ενθουσίασαν Δασκάλους και Παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Τήνου που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου σε συνεργασία με το παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης». Την έκθεση παρακολούθησαν τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας Τήνου (περίπου 350 παιδιά) και το Δημοτικό των Λουτρών και του Πύργου Τήνου (περίπου 65 παιδιά).

Μεγάλη και ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε από τους Διευθυντές και Δασκάλους η έκθεση αυτή που πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον. Τα παιδιά πραγματικά ενθουσιάστηκαν από τα παιχνίδια τα οποία τα περισσότερα τα έβλεπαν για πρώτη φορά. Πολλές ερωτήσεις των παιδιών, πως μπορούν να τα φτιάξουν και εκείνα , που μπορούν να τα βρουν και επιθυμία να παίξουν ορισμένα από αυτά. Στα Λουτρά δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν ορισμένα από τα παιχνίδια, όπως Μπουκλιέδες, Τσέρκι, Πατίνι, Αεροπλανάκι, Σβούρα καθώς και ένα παιχνίδι που τους έδειξε η Διευθύντρια κ.Τίνα που έπαιζαν παλιά στα Λουτρά στην Μονή των Ουρσουλινών. Μεγάλο επίσης ήταν το ενδιαφέρον των παιδιών για να κατασκευάσουν από χαρτί το σαϊτάκι, το χελιδονάκι, το αεροπλανάκι και την σαίτα.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.