«Σίγησε» ο λαουτιέρης του Αιγαίου

Τοποθεσία: Νάξος Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Κυκλαδίτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πέθανε στις 29 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 85 ετών μετά από χρόνια μάχη με την ασθένεια της νόσου alzheimer ο «λαουτιέρης του Αιγαίου», συνθέτης, στιχουργός, δάσκαλος και τραγουδιστής, Βασίλης Χατζόπουλος. Ο Βασίλης Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1930 στην Κωμιακή της Νάξου (Κορωνίδα), από Κωμιακίτες γονείς. Ήταν παντρεμένος με τη συγχωριανή του Μαρία Λυερού με την οποία απέκτησαν δυο κόρες.

Η πορεία του στην παραδοσιακή μουσική μακρά, επίπονη και επίμονη, αφού τίποτα δεν χαριζόταν στα δύσκολα χρόνια που ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία ο αυτοδίδακτος Βασίλης Χατζόπουλος, η οποία όμως ήταν μακρά και επιτυχημένη με πολλά τραγούδια, δίσκους και cd.

Ο Βασίλης Χατζόπουλος με την πολυετή μελέτη και την πείρα του, έγινε δάσκαλος στο λαούτο στη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής που είχε ιδρύσει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είχε γράψει και τρία βιβλία με μοναδικές καταγραφές και εμπειρίες από την καλλιτεχνική του πορεία.

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.