Πρόγραμμα γνωριμίας των παιδιών με τις παραδοσιακές φορεσιές

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

…. γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές , την ιστορία του τόπου και την προέλευση τους…

 

Ήταν σαν παραμύθι…

Μια ζεστή αγκαλιά περίμενε τα παιδιά μας… και έμαθαν για τον τόπο και τις ρίζες τους, με έναν άλλο τρόπο… Σας ευχαριστούμε Συνεχίστε..

 

αυτά έγραψε η κα. Νεκταρία Καντζούρου από το ιδ. νηπιαγωγείο «παραμυθένιος κόσμος» που μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα,

 

Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: «Σέρσιγκας, Αμαλία, Τσολιάς, Μεσολογγίτικος Ντουλαμάς»

 

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Η Βυρωνική Εταιρεία, εκτός των άλλων παραδοσιακών φορεσιών, διαθέτει στα εκθέματά της και αυθεντική στολή “Αμαλίας” την οποία φορούσε η κόρη του οπλαρχηγού Κώστα Μακρυκώστα ως κυρία των τιμών στην Αυλή της Βασίλισσας Αμαλίας.

 

ekpaideutiko programma paradosiakes foresies vurwniki etaireia mesologgiou

 

Η φιλόλογος καθηγήτρια κα. Διαμάντω Λιαπίκου μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας διδάσκει το ανωτέρω πρόγραμμα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσεγγίζοντας με ευαισθησία το μυαλό και την καρδιά των μικρών παιδιών του Νηπιαγωγείου, αλλά και των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

 

ekpaideutiko programma paradosiakes foresies vurwniki etaireia mesologgiou

 

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του τόπου και την προέλευση των ανωτέρω αναφερόμενων ελληνικών φορεσιών με οπτικοακουστικά μέσα, ντύνονται με αυτές, ζωγραφίζουν και χορεύουν με παραδοσιακά τραγούδια και με τους ήχους του Αϊ Συμιώτικου ζουρνά.

 

ekpaideutiko programma paradosiakes foresies vurwniki etaireia mesologgiou

 

Για την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρος

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.