Παρουσίαση του νέου single «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» του Παντελή Θαλασσινού

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σε στίχους του Στέλιου Μαργωμένου και μουσική του Θανάση Βασιλά, αυτές τις μέρες που μετά από 6 δεκαετίες το σχολειό της Ίμβρου ανοίγει ξανά τις πόρτες του, το OgdooMusicGroup παρουσιάζει το τραγούδι«Ίμβρο με τα εφτά χωριά» με τη μεστή και συγκινητική ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού.

 

Ένα τραγούδι για την «προσφυγιά», τις «μνήμες» που μας στοιχειώνουν, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για χρόνια που δε θα κουβαλάνε τέτοια «βαριά» και τραγικά χνάρια.

 

Βιρτουόζος του μπουζουκιού και πολλά υποσχόμενος συνθέτης, ο Θανάσης Βασιλάς –με διακριτικά, αλλά ξεχωριστά δείγματα γραφής στο δεύτερο «σκέλος» του- και μάστορας στιχουργός με δυνατές επιτυχίες στο ενεργητικό του ο Ίμβριος Στέλιος Μαργωμένος, που καταθέτει τη δική του αναφορά στην τυραννισμένη πατρίδα του.

 

Υποδειγματική, ψυχωμένη και αισθαντική -εκεί που πρέπει, όταν πρέπει- η απαράμιλλη φωνή και «καρδιά» του Παντελή Θαλασσινού.

 

Το δικό του ιδιαίτερο χρώμα προσθέτει με την ποντιακή του λύρα ο Λάζος Ιωαννίδης, ο οποίος «μετράει» στο ενεργητικό του δισκογραφία που αποτελείται από 3CD με δικές του συνθέσεις στις οποίες είναι και ο βασικός εκτελεστής.

Λαούτο: Θανάσης Βασιλάς

– Λύρα: Λάζος Ιωαννίδης

– Ακουστικό μπάσο: Αντώνης Τζίκας

– Κρουστά: Άγγελος Κουσάκης

– Πλήκτρα: Ιωσήφ Χυδήρογλου

– Ενορχήστρωση: Θανάσης Βασιλάς

– Ηχογράφηση: Studio DOTWAV

– Mίξη: StudioAeolia

 

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του νέου single του Παντελή Θαλασσινού ο Σύλλογος Ιμβρίων μας προσκαλεί στην παρουσίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2913 και ώρα 19.00μμ στο χώρο του Συλλόγου (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη). Οι συντελεστές θα παρουσιάσουν το τραγούδι ζωντανά. Είσοδος ελεύθερη

 

πηγη : http://gr.news.yahoo.com , http://www.imvrosisland.org

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.