Ο Πεντοζάλης ταξίδεψε απ’άκρη σ’άκρη του κόσμου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αν και… σιγανός, ο Πεντοζάλης που χόρεψαν χθες το απόγευμα Κρητικοί και επισκέπτες «από την μία μπάντα της Κρήτης, ίσαμε την άλλη», έστειλε το μήνυμα της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης και της κρητικής φιλοξενίας.

 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά σε όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από τη Κίσσαμο προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία, ήταν υπό την επιτήρηση της αστυνομίας και της τροχαίας, που φρόντισαν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές με τον τρόπο αυτό τίμησαν και τα 100 χρόνια την Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.

 

Στο Λασίθι, η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου με την καθοδήγηση των σχολών χορού του Δήμου δημιουργήθηκε μια χορευτική αλυσίδα με κατεύθυνση τις οδούς Ρούσσου Κουνδούρου, Μ. Σφακιανάκη, Κιτροπλατεία, Λιμάνι, Γέφυρα και τελικό προορισμό το θεατράκι της λίμνης όπου κορυφωθηκε η εκδήλωση με παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς και τραγούδια, από όπου και το βίντεο.

 

 

πηγη : http://www.cretalive.gr/

 

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.