Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος χορεύει για την Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών ΑΜΠΟ και κινητικότητας τυφλών και σκύλων βοηθείας για άτομα με αναπητία «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» θα πραγματοποιήσει Διήμερες δράσεις για τη Συμβολή των Σκύλων Οδηγών/Βοηθείας στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και άλλων Αναπηριών.

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 18.30 θα παρουσιαστεί το έργο του Κέντρου «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» και θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης των 2 Σκύλων Οδηγών IRMA και VICTORIA σε 2 άτομα με προβλήματα όρασης. Η τελετή παράδοσης των Σκύλων Οδηγών είναι πολύ σημαντική και δικαιώνει τους στόχους του Κέντρου!

Τις πρωινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου καθώς και όλες τις ώρες της 15ης Οκτωβρίου θα γίνονται δράσεις και επιδείξεις δεξιοτήτων από τους σκύλους οδηγούς σε μαθητές σχολείων και στο ευρύτερο κοινό.

Ωρες διεξαγωγής των παρουσιάσεων: 10.30π.μ., 11.30π.μ, 16.00μ.μ. και 17.00μ.μ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου θα υπάρχουν δράσεις για όλη την οικογένεια: στις 17.45 θα γίνει Παρουσίαση της Εκστρατείας FREEMOBILITY ( για τον εμποδισμό πρόσβασης στην πόλη) από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και ένα μεγάλο γλέντι στις 18.30 για το κλείσιμο του εορτασμού με την Ομάδα παραδοσιακών Χορών του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος! Οι Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για τη σημασία του ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ και της ασφάλειας που παρέχει στην καθημερινότητα ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης!

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται:

Προβολές βίντεο, Επιδείξεις κουταβιών και Εκπαιδευομένων Σκύλων οδηγών, Παρουσίαση του Μουσείου Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, εταίρου του Κέντρου, με εκπαιδευτικές δράσεις , Τεχνικές κινητικότητας και προσανατολισμού με μάσκες από την Υπηρεσία Κινητικότητας και προσανατολισμού του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, εταίρου του Κέντρου και με προσομειωτή σκύλο οδηγό ΚΑΙ Δράσεις για την γραφή Braille.

Παράλληλα θα υπάρχουν Δράσεις για Σκύλους-Κατοικίδια από το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, παρουσίαση από την εταιρεία ΑΜΚΕ SciFY-ScienceforYou, η οποία αναπτύσσει ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά (LEAP) και εφαρμογές για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης (ICSee-ICStudy), για να τους διευκολύνει στην καθημερινότητά τους,

Εκθεση Γλυπτών έργων του τυφλού γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη και έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Περιμένη: «Βήματα Ελευθερίας: Η κίνηση μου με το Σκύλο Οδηγό μου και το λευκό μπαστούνι.»

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.