«Λησμονημένες αλήθειες και δημοφιλείς νεωτερισμοί της άγνοιας και της αυταρέσκειας» – 2η συνάντηση για το χορό της Κρήτης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

2η συνάντηση για το χορό της Κρήτης – ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ | Παράδοση, Ιστορία, Τέχνη
«Λησμονημένες αλήθειες και δημοφιλείς νεωτερισμοί της άγνοιας και της αυταρέσκειας»
Κύκλος τεσσάρων συναντήσεων με χορολογικό και μουσικολογικό περιεχόμενο
Εισηγητής: ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΜ. ΤΣΟΥΧΛΑΡΑΚΗΣ, πολιτισμολόγος, ερευνητής, συγγραφέας

Ένας νέος κύκλος τεσσάρων, σεμιναριακού τύπου, συναντήσεων με σαφώς χορολογικό και μουσικολογικό περιεχόμενο. Παραλλήλως, όμως, οι συναντήσεις αυτές έχουν και ευρύτερο πολιτισμολογικό χαρακτήρα, καθώς θίγονται διάφορες πτυχές του κρητικού λαϊκού πολιτισμού ανεξάρτητα, αλλά και σε συγκεκριμένους συσχετισμούς, που διαμορφώνονται από τον τρόπο που τις προβάλουν τα σύγχρονα μουσικά – χορευτικά συγκροτήματα αλλά και οι πολιτιστικοί φορείς σχεδόν στο σύνολό τους. Κάθε συνάντηση έχει αυτοτελές περιεχόμενο, ωστόσο διατηρείται συνέχεια και σε νοηματικό και σε τεχνικό επίπεδο. Η πρώτη από τις 4 προγραμματισμένες συναντήσεις του σεμιναριακού κύκλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

| 2η Συνάντηση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου (18.00-21.00) |
Πεντοζάλι – Κουτσαμπαδιανός. Δύο χοροί της Δυτικής Κρήτης, απόηχοι της ιστορίας και της μουσικής παράδοσης. Ιστορική, πολιτισμική, μουσικολογική και χορευτική ανάλυση.

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.