Η πιο ξεχωριστή παρέλαση σε όλη την Ελλάδα με δύο μόλις μαθητές! (Photos)

Τοποθεσία: Αρκιοί Δωδεκανήσων Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Δωδεκανήσιοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αρκιοί Δωδεκάνησα Παρέλαση με 2 μαθητές

Οι Αρκιοί! Ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων, που έγινε γνωστό χθες στο πανελλήνιο. Ο λόγος; Ο Τάσος Ζιάσκας, δάσκαλος του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου του νησιού, που αποφάσισε να κάνει παρέλαση με τους 2 μαθητές του. Οι εικόνες που βρήκαμε στο facebook, άκρως συγκινητικές και αποτελούν σίγουρα τροφή για σκέψη. Άξιοι και σπουδαίοι άνθρωποι που δεν αφήνουν τα νησιά να ερημώσουν.

Αρκιοί Δωδεκάνησα Παρέλαση με 2 μαθητές

Με μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μάθαμε ότι οι 2 μαθητές είναι αδέρφια και πηγαίνουν στην 1η και 6η Δημοτικού. Στην οικογένεια όμως υπάρχουν άλλα δύο αδέρφια ηλικίας 16 και 19 ετών. Το παιδί που θα έπρεπε κανονικά να πηγαίνει Γυμνάσιο, δεν το κάνει καθότι δεν υπάρχει αντίστοιχο σχολείο στη νησί. Ο μόνος τρόπος θα ήταν να πηγαινοέρχεται καθημερινά (!!) στην Πάτμο, κάτι που από πολλές πλευρές δεν είναι εύκολο. Τα 4 παιδιά αυτής της οικογένειας, είναι τα μοναδικά του νησιού και οι γονείς τους επιβιώνουν από την κτηνοτροφία.

Αρκιοί Δωδεκάνησα Παρέλαση με 2 μαθητές
(Φωτογραφία από την ώρα του μαθήματος στην τάξη)

Το νησί αποτελείται από 44 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011), οι οποίοι όμως τον χειμώνα φτάνουν τους 25-30. Δύσκολη η ζωή στο νησί των Δωδεκανήσων, γι’αυτό και αξίζει η δημοσίευση τέτοιων θεμάτων για να δίνουμε αξία σε ανθρώπους που με ελάχιστη βοήθεια, συνεχίζουν και κάνουν το καθήκον τους! Περισσότερα για το μικρό αυτό πανέμορφο νησί θα βρεις εδώ.

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.