Γιορτή του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Την Πρωτομαγιά, σε ειδική εκδήλωση και στα πλαίσια των ετήσιων γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης, γιόρτασε και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου, στην κεντρική πλατεία, στο περίπτερο του, την Παρασκευή 17 Μαϊου 2013.

 

Όπως κάθε χρόνο. έτσι και φέτος οι Ηπειρώτες της Νέας Σμύρνης, τιμούν την Πρωτομαγιά και την Παράδοση, διατηρώντας ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου » Η Τιτανη», στην κεντρική πλατεία του Δήμου Νέας Σμύρνης, στα πλαίσια των ανθεστήριων ετήσιων γιορτών του Δήμου.

 

Μιά εκδήλωση που διαρκεί κάθε χρόνο πάνω απο 20 μέρες και αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους κατοίκους της περιοχές, λόγω των πολλών δρώμενων και των εξαιρετικών εκδηλώσεων και παραστάσεων που παρουσιάζουν οι πολιτιστικοί φορείς.

 

Γιορτή Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π.Φαλήρου 1

 

Η Παρασκευή 17 Μαϊου, ήταν η ημέρα του Συλλόγου. Που την τίμησε δεόντως, μετατρέποντας την, σε ημέρα της Ηπείρου και της ηπειρώτικης μουσικής. Στις 20.00′ το βράδυ ξεκίνησε το ηπειρώτικο πανηγύρι, υπό τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου της μουσικής παραδοσιακής κομπανίας του Γένη, που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

 

Μιάς και οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν με την καρδιά τους, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα και την, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, κακή ψυχολογία. Έτσι όπως ξέρουν να κάνουν πάντοτε οι Ηπειρώτες, ξεσηκώνοντας και τους άλλους.

 

Γιορτή Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π.Φαλήρου 2

 

Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν στους παρευρισκόμενους άφθονο τσίπουρο, που »έβρασε» από τους ίδιους στη πατρώα γή και παραδοσιακά εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που παρασκευάστηκαν οικιακά από τις Ηπειρώτισσες.

 

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ηπειρώτικων συλλόγων και αδελφοτήτων, καθώς και μέλη πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Και του χρόνου.

 

Γιορτή Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π.Φαλήρου 3

 

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.