Έναρξη εγγραφών στο ΕΡ.Κ.Ε.Τ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2013 – 2014

 

Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος προσφέρει για τη χρονιά 2013-2014 τμήματα τραγουδιού, ρυμθμολογίας & κρουστών και πνευστών οργάνων.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στα τμήματα, καθώς και για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τη γραμματεία του Κέντρου τηλεφωνικώς στο 210.6519697 εργάσιμες ημέρες & ώρες (από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας erket-mail, είτε ρωτώντας άμεσα τους επιστημονικούς συνεργάτες που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το τμήμα τους στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

 

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακού τραγουδιού. Τη γενική επιμέλεια, τη διεύθυνση και τη διδασκαλία των φωνητικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. την έχει αναλάβει η μουσικολόγος Βιβή Γ. Κανελλάτου.

E.Mail Επικοινωνίας: vkanellatou-mail

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Παρασκευή: 18:00 – 19:40 [τμήμα ενηλίκων & ομάδα παραστάσεων]

Δευτέρα: 16:30 – 18:00 [τμήμα αρχάριο]

 

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ & ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. έχει τμήματα εκμάθησης Ρεμπέτικου & Λαϊκού Τραγουδιού με διεύθυνση και διδασκαλία της μουσικολόγου Βιβής Γ. Κανελλάτου. Το ρεπερτόριο που διδάσκεται περιλαμβάνει τραγούδια της μικρασιάτικης & της πειραιώτικης σχολής περιόδου 1920-1945, και λαϊκό ρεπερτόριο από συνθέτες και ερμηνευτές της περιόδου 1945-1965.

E.Mail Επικοινωνίας: vkanellatou-mail

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Δευτέρα: 19:30 – 21:00 [τμήμα ενηλίκων]

 

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ [περίοδοι: προπολεμική, μεσοπολεμική, μεταπολεμική]

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. οργανώνει τμήματα Ελληνικού Ελαφρού Τραγουδιού με ρεπερτόριο από συνθέτες και ερμηνευτές που έδρασαν καλλιτεχνικά από το 1915 έως και το 1960 (προπολεμική, μεσοπολεμική και μεταπολεμική περίοδοι).

Ενδεικτικά το ρεπερτόριο διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μουσικά έργα: α) από συνθέτες και ερμηνευτές του ελαφρού τραγουδιού (Αττίκ, Γιαννίδης, Γούναρης, Σουγιούλ, Τραϊφόρος, Χατζηαποστόλου, κ.α.) β) από το λυρικό θέατρο (οπερέτες, κωμειδύλλια κ.α.), γ) από το αρχοντορεμπέτικο και δ) από την Αθηναϊκή Καντάδα αλλά και την ευρύτερη μορφή της Αστικής Καντάδας. Το τμήμα θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της Βιβής Γ. Κανελλάτου.

E.Mail Επικοινωνίας: vkanellatou-mail

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Δευτέρα: 18:00 – 19:30 [τμήμα ενηλίκων]

 

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει τμήματα εκμάθησης Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με διεύθυνση και διδασκαλία της μουσικολόγου Βιβής Γ. Κανελλάτου. Το φωνητικό σύνολο ενηλίκων «Οι Κερατζήδες» [ενηλίκων] ειδικεύεται στην ερμηνεία Ελληνόφωνων πολυφωνικών τραγουδιών από τη Νότια Επαρχία Πωγωνίου.

E.Mail Επικοινωνίας: vkanellatou-mail

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Παρασκευή: 16:30 – 18:00

 

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΔΙΦΩΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει ομάδα εργασίας Δραμινών γυναικείων Διφωνιών με διεύθυνση και διδασκαλία της μουσικολόγου Βιβής Γ. Κανελλάτου.

E.Mail Επικοινωνίας: vkanellatou-mail

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Παρασκευή: 19:40 – 21:00

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. οργανώνει τμήμα ρυθμολογίας και κρουστών υπό τη διδασκαλία του Νίκου Σουλιώτη. Στα τμήματα διδάσκονται παραδοσιακά κρουστά μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα (τουμπελέκι, ντέφι, νταϊρέδες, νταούλι, ποτηράκια, κουτάλια), αλλά και θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της ρυθμικής αγωγής στην ελληνική ρυθμολογία.

E.Mail Επικοινωνίας: nsouliotis-mail

Χολαργός, 1ο & 3ο Γυμνάσιο Χολαργού – Αίθουσα Τελετών, Αετιδέων & Κλειούς, 15561

Δευτέρα: 17:30 – 18:45 [τμήμα ενηλίκων]

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Ανδρέα Χατζηανδρέα παρέχει ατομικά ή ομαδικά μαθήματα Ελληνικών παραδοσιακών πνευστών (κλαρίνο, καβάλ, φλογέρα, γκάϊντα).

E.Mail Επικοινωνίας: erket-mail(υπόψιν Ανδρέα Χατζηανδρέα)

Χολαργός & Βάρκιζα

απαιτείται συνεννόηση με το διδάσκοντα για τις μέρες και τις ώρες μαθημάτων

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.