5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία» και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) συνδιοργανώνουν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 24 Αυγούστου 2013, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας.

 

Πρόκειται πλέον για ένα θεσμό που εδώ και πέντε χρόνια έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 500 μουσικούς και χορευτές από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Μέχρι σήμερα 14.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει το Φεστιβάλ το οποίο παράλληλα αναμεταδίδεται ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο.

 

Μοναδικός στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την παράδοση και τα ακούσματα των προγόνων μας, να προβάλει και να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να διασκεδάσει με κάτι μοναδικό, ποιοτικό και καθαρά παραδοσιακό.

 

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιείται παρέλαση των γκαϊντατζήδων από την πλατεία του χωριού προς τον χώρο της εκδήλωσης, παρουσίαση των μουσικών και των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στη γιορτή και παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς υπό τους ήχους του άσκαυλου.

 

Παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, σεμινάρια χορού και κατασκευής παραδοσιακών παιχνιδιών. Επιπλέον στον χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και αντικειμένων.

 

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί μουσικοί από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Λέσβο, τον Πόντο, τη Σερβία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους γκαϊντατζήδες και τα παραδοσιακά μουσικά σχήματα Μεθόριος και Οδρύσσες που θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική και το τραγούδι τους σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

 

Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα Ημαθίας!

 

————————————————————————————————————————–

 

The famous 5th International Gaida (bagpipe) Festival of Central Macedonia will take place on 24th August at the village of Trikala Emathias, 40 km away from Thessaloniki. During the last four years more than 500 musicians and dancers have participated and almost 14000 people have attended the festival.

 

The festival begins with a parade of the participating bagpipe players and dancers in the main street of the village, which is followed by a spectacular live performance of different types of bagpipes from all over Greece, the Balkans and Europe, and closes with a big traditional ‘glenti’ (feast) with more than 2000 dancers participating.

 

In the festival area there will also be an exhibition of traditional costumes, local products, and traditional musical instruments.

 

We are expecting you for a unique cultural experience!

 

πηγη : https://www.facebook.com/events/408722582577398/?ref=3

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.