3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας

Τοποθεσία: Βέροια Νομός: ΗΜΑΘΙΑΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Δελτίο τύπου του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχονταs στο ενεργητικό του 30 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας και μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων Παιδικών Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, συνεχίζει και φέτος αυτή την ιδιαίτερη γιορτή πολιτισμού.

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί στις 9 &10 Απριλίου στις 12:00 μμ στο χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ, μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Κέντρου Οργάνωσης Εκδηλώσεων Pro Pantos Έφη Χατζηχηδίρογλου

Τηλέφωνο: 6972006316. Email: propantos@gmail.com
*Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότερα από 500 παιδιά 6-12 ετών από επιλεγμένους αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Πρόκειται για μία σοβαρή και ποιοτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας με μοναδικό στόχο την προβολή, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία δίνει ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης.

Που; στο χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας
Πότε; Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου

Δείτε την εκδήλωση στο Ημερολόγιο ΕΔΩ

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.