3η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής νέων Ν.Αιγαίου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό στις 5-6-7 Ιουλίου 2013 η τρίτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

 

Ρεκόρ συμμετοχών και αντιπροσωπευτικότητας είχε φέτος η μεγάλη αυτή Συνάντηση, αφού συγκεντρώθηκαν στην Αμοργό περί τους 120 νέους μουσικούς και συνοδούς τους από 17 νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

 

Η διοργάνωση έγινε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων) με συμμετοχή του Δήμου Αμοργού και των τοπικών πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων και είχε την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

 

Οι νέοι και οι συνοδοί τους που συμμετείχαν, συγκρότησαν πολύμορφα σχήματα όπου τα λαϊκά νησιώτικα όργανα (βιολί, λαούτο, τσαμπούνα, τουμπί, τουμπελέκι, σαντούρι, κανονάκι) έδωσαν με ποικίλους τρόπους χαρακτηριστικά δείγματα της μουσικής παράδοσης του Αιγαίου.

 

Παράλληλα, η ανταλλαγή πλούσιων εμπειριών ενδυνάμωσε για μια ακόμη φορά στο σύνολό της την ήδη συγκροτημένη ιδιότυπη πολιτιστική κοινότητα των νέων του Νοτίου Αιγαίου.

 

Οι συμμετέχοντες νέοι μουσικοί από την ΤΗΝΟ ήταν:

 

ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Βιολί

 

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΒΑΝΑ – Τραγούδι

 

πηγη : http://www.tiniaki.gr

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Παναγιά χορός ή «Παναγιάτ’κους» – Παραδοσιακό Λήμνου

Οι μουσικές δραστηριότητες στη Λήμνο πριν τα τέλη του 19ου αι., ήταν στενά συνδεδεμένες με την «κεχαγιάδικη κουλτούρα» που διαμορφώθηκε πριν την έλευση των προσφύγων.