ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

Αρετή Κετιμέ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η Αρετή Κετιμέ είναι μουσικός που παίζει σαντούρι και τραγουδίστρια, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια, γνωστή κυρίως για το ταλέντο της παρά την μικρή της ηλικία. Σε ηλικία έξι χρονών ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού στην σχολή του Αριστείδη Μόσχου, και το 1999 σε ηλικία εννιά χρονών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ωδείο Αθηνών. Επίσης το 1999, 2000 και 2003 συμμετείχε στο φεστιβάλ Σύμης παίζοντας σαντούρι. Μετά τον θάνατο του Αριστείδη Μόσχου συνέχισε σπουδάζοντας κλασικό σαντούρι με την Αγγελίνα Τκάτσιεβα.

Το 2002 γνωρίστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και εμφανίστηκε στον Ζυγό με τον ίδιο, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μελίνα Ασλανίδου. Το καλοκαίρι του 2002 τον ακολούθησε σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε στο άλμπουμ του «Από Καρδιάς» τραγουδώντας το κομμάτι «Μαραίνομ΄ ο Καημένος».

Το 2003 συμμετείχε στην παράσταση «Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία» μαζί με τους Γλυκερία, Γιώργο Νταλάρα και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στο φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, και τον Σεπτέμβριο του 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Tο τραγούδι της Αρετής» και παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα.

Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να εμφανίζεται σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα όπου ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια τραγουδώντας και παίζοντας σαντούρι.

Προσωπική δισκογραφία

  • 2003 – Tο τραγούδι της Αρετής, MINOS-EMI
  • 2009 – Με τη φωνή της Αρετής, LEGEND
  • 2010 – Καλή σου τύχη, LEGEND

Συμμετοχές

  • 2002 – Από καρδιάς – Ζωντανή ηχογράφηση στον Ζυγό, MINOS EMI
  • 2006 – Γαλάζιο φόρεμα, HEAVEN
  • 2006 – Δάκρυ στο γυαλί, MINOS-EMI
  • 2006 – Σπάει το ρόδι, UNIVERSAL
  • 2008 – Δημήτρης Καρράς – Ντέμο, Shift Records
  • 2010 – Θεόδωρος Κουέλης – Αγνάντεμα, Theodor Music
  • 2011 – Ηλίας Κατσούλης – Φεύγουν τα τραγούδια, MINOS-EMI

Video Gallery

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Τακίμ

Οι «ΤΑΚΙΜ» ιδρύθηκαν το 2001 στην Αθήνα και αποτελούνται από οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.